سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بر دلت جامه پرهیزگاری بپوشان تا به دانش برسی . [از سفارشهای خضر به موسی علیه السلام]
عنوان رهنمود: تبیین وظایف اجتماعی و سیاسی جوانان و دانشجویان - رهنمودهای امام خامنه ای
  • پست الکترونیک
  • درباره نویسنده پایگاه
  •  RSS 
  • موضوع بندی رهنمودهای امام خامنه ای
  • صفحه اصلی
  • عنوان: تبیین وظایف اجتماعی و سیاسی جوانان و دانشجویان (روش تحقیق: فیش برداری)
    موضوع: دانشگاه و دانشجو 
    سال انتشار (میلادی): 2009
    منبع: وبلاگ امام خامنه ای www.khamenei.parsiblog.com
    تهیه و تنظیم: وبلاگ امام خامنه ای www.khamenei.parsiblog.com
    متن رهنمود:
    بى‌تفاوتى و خونسردى جایز نیست: در حرکت عظیم ملت ایران، نسل جوان باید پیشرو باشد. براى نسل جوان - بخصوص نسل جوان دانشجو - بى‌تفاوتى و خونسردى جایز نیست. آن جوانى که به سرنوشت کشور نیندیشد و حوادث و خصومتهایى را که نسبت به کشورش در دنیا سازماندهى مى‌شود، نبیند و نسبت به آنها نجوشد و نخروشد، آن جوان لایق این نیست که نام جوان شهروند یک ملت انقلابى را روى خودش بگذارد. روح جوان، آن روح پر تپشى است که در سختیها، به داد کشور و ملت رسید و آنها را نجات داد.

    حواستان جمع باشد!

    جوانان عزیز! دشمن روى شما سرمایه‌گذاریهاى زیادى مى‌کند؛ حواستان جمع باشد. عده‌یى را به بى‌تفاوتى مى‌کشاند و عده‌یى را دلسرد و مأیوس مى‌کند. یأس، بزرگترین آفت جوان است. جوانها بدانند که متأسفانه یأس به روح جوان زودتر راه پیدا مى‌کند؛ همچنان که امید این‌گونه است. در مقابل یأسى که دشمن مى‌خواهد به جوانها تلقین و تزریق کند، خودتان را مصونیت بدهید.


    تفکرات سیاسى غلط
    امروز، هر اندیشه‌یى که جوان را دچار این احساس بکند که از مسؤولان و پیشروان انقلاب و مدیران کشور جداست، این اندیشه و تفکر، از نوع همان تفکرات سیاسى غلط تزریق شده است. امروز باید ملت و دولت، پشت به پشت و دست به دست هم و در کنار یکدیگر، با تمام توان تلاش کنند تا همه‌ى طلسمهاى استکبار و سلطه را بشکنند و از بین ببرند. این، صحنه‌ى بسیار مهم و حساسى است. تفکرى که شما را هدایت خواهد کرد و باید بکند، تفکر اسلامى است. باید در دانشگاهها به تفکرات اسلامى و کار اسلامى، خیلى اهمیت بدهید.
    سخنرانى در دیدار با گروه کثیرى از دانشجویان و دانش‌آموزان، به‌مناسبت سیزدهم آبان ماه 10/08/1368

     

    سربازان امام!
    همه‌ ملت و مخصوصا جوانان عزیز و نوجوانان، خود را سربازان امام محبوبشان بدانند و با اتکال به خدا و استمداد از حضرت ولى‌الله‌الاعظم(ارواحنافداه) با قوت و قدرت به سمت هدفهاى عالى امامشان حرکت کنند و بدانند که پیروزى نهایى از آن ماست؛ «کتب الله لاغلبن انا و رسلى».
    پیام به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینى(ره)10/03/1369

     

    انقلاب، امروز چه تکلیفى را به او املا مى‌کند؟
    قشر جوان بایستى همیشه نسبت به مسائل انقلاب احساس مسؤلیت کند و خودش را از مسائل انقلاب برکنار نداند. انقلاب، امروز چه تکلیفى را به او املا مى‌کند؟ از او چه مى‌خواهد؟ او چه نقشى مى‌تواند در پیشبرد انقلاب داشته باشد؟ وظیفه‌ى او چیست؟ قشر جوان باید از خیل عظیم مردم ما - که بحمدالله همیشه در صحنه‌هاى انقلاب حاضرند - جدا نشود و به رشد و آگاهى و با سواد شدن آنان کمک کند. در دانشگاه باید به روى مردم باز باشد و دانشجو در محیط دانشگاه محصور نباشد. دانشجو باید با اعضاى خانواده‌ى خود و با دوستانش، ارتباطات روشنگر داشته باشد و در مسائل کشور و مسائل جامعه سهیم باشد.
    سخنرانى در دیدار با جمع کثیرى از طلاب حوزه‌هاى علمیه و دانشجویان دانشگاهها، به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه 28/09/1369

     

    بیشترین چیزى که روى ذهن جوان اثر مى‌کند
    بیشترین چیزى که روى ذهن جوان اثر مى‌کند، دو عامل است: یکى تبلیغات گوناگون دشمن است؛ تبلیغاتى که جوان را نسبت به حقایق مقدس اسلامى و حقایقى که در انقلاب به عنوان مسلمات و پایه‌ها و ستونهاى اصلى اعتقاد شناخته شده، سست و بى‌تفاوت کند. و عامل دوم، عدم تبیین و دفاع صحیح از این حقایق و اصول است. من گمان مى‌کنم که تأثیر عامل دوم، کمتر از عامل اول نباشد؛ چون در نظام جمهورى اسلامى، به طور صریح و علنى، علیه اسلام و اصول اسلامى و مبانى اسلامى و معارف اسلامى، کمتر تبلیغ مى‌شود و میدان براى تبلیغ وسیع باز نیست؛ بنابراین تبلیغ دشمن فقط سطح معینى را مى‌پوشاند؛ در حالى که عامل دوم، دیگر حد و اندازه‌یى ندارد.
    سخنرانى در آغاز هفتمین گردهمایى ائمه‌ى جمعه‌ى سراسر کشور 25/06/1370


    جوانان جلوتر از دیگران در صحنه‌اند
    جوان در هر جامعه و کشورى، محور حرکت است. اگر حرکت انقلابى و قیام سیاسى باشد، جوانان جلوتر از دیگران در صحنه‌اند. اگر حرکت سازندگى یا حرکت فرهنگى باشد، باز جوانان جلوتر از دیگرانند و دست آنها کارآمدتر از دست دیگران است. حتى در حرکت انبیاى الهى هم - از جمله حرکت صدر اسلام - محور حرکت و مرکز تلاش و تحرک، جوانان بودند.
    جوان و جوانى، یکى از درخشندگیهاى آفرینش الهى
    آن کشورهایى که جوان کم دارند - کمااین‌که بعضى از کشورها امروز به خاطر بعضى از سیاستهاى تنظیم نسل و خانواده و از این حرفها، دچار کمبود نسل جوان هستند - ولو در علم و تکنولوژى و ترقیات جلو باشند، کارشان لنگ است؛ مجبورند از کشورهاى دیگر جوان قرض بگیرند! جوان و جوانى، یکى از درخشندگیهاى آفرینش الهى است. دشمنان جوامع - از جمله جوامع اسلامى - این نکته را خوب تشخیص داده‌اند و بخصوص روى آن انگشت گذاشته‌اند. این مربوط به امروز نیست؛ از یک قرن پیش تاکنون این‌گونه بوده است.
    سخنرانى در دیدار با گروه کثیرى از دانشجویان و دانش‌آموزان، به مناسبت سیزدهم آبان ماه 15/08/1370

     

    بشدت امتحان مى‌شوید!
    شما جوانان عزیز که در آغاز زندگى و تلاش خود هستید، باید سعى کنید تا زمینه را براى آن‌چنان دورانى آماده کنید؛ دورانى که در آن، ظلم و ستم به هیچ شکلى وجود ندارد؛ دورانى که در آن، اندیشه و عقول بشر، از همیشه فعالتر و خلاقتر و آفریننده‌تر است؛ دورانى که ملتها با یکدیگر نمى‌جنگند؛ دستهاى جنگ‌افروز عالم - همانهایى که جنگهاى منطقه‌یى و جهانى را در گذشته به راه انداختند و مى‌اندازند - دیگر نمى‌توانند جنگى به راه بیندازند؛ در مقیاس عالم، صلح و امنیت کامل هست؛ باید براى آن دوران تلاش کرد. قبل از دوران مهدى موعود، آسایش و راحت‌طلبى و عافیت نیست. در روایات، «والله لتمحصن» و «والله لتغربلن» است؛ بشدت امتحان مى‌شوید؛ فشار داده مى‌شوید. امتحان در کجا و چه زمانى است؟ آن وقتى که میدان مجاهدتى هست. قبل از ظهور مهدى موعود، در میدانهاى مجاهدت، انسانهاى پاک امتحان مى‌شوند؛ در کوره‌هاى آزمایش وارد مى‌شوند و سربلند بیرون مى‌آیند و جهان به دوران آرمانى و هدفى مهدى موعود(ارواحنافداه) روزبه‌روز نزدیکتر مى‌شود؛ این، آن امید بزرگ است؛ لذا روز نیمه‌ى شعبان، روز عید بزرگ است.
    سخنرانى در اجتماع بزرگ مردم قم، در سالروز میلاد حضرت مهدى (عج) 30/11/1370

     

    جوان، مهبط لطف پروردگار است
    جوانان در هر برهه‌اى از تاریخ کشورها و ملتها، مى‌توانند یکى از مهمترین مراکز سعادت یک ملت باشند. علت هم این است که جوان از طهارت فطرى برخوردار است. جوان، پاک و ناآلوده است. آلودگیهایى که در طول زندگى به سراغ انسانها مى‌آید و زنجیرهایى بر دست و پاى روح آنان مى‌بندد و آنان را از حرکت و عروج و تکامل باز مى‌دارد، در مورد جوانان یا وجود ندارد و یا بسیار کم است. جوان، مهبط لطف پروردگار است و در بسیارى موارد دل او محل‌ جلوه‌ى عنایات ویژه‌ى الهى است. جوانان باید قدر این موهبت را بدانند. صفایى که مى‌تواند روح انسان به دست بیاورد و با آن از لایه‌هاى گرفتارى مادى و آلودگیها و پلیدیها عبور کند و دامن خود را پاک نگه دارد، در جوانان بیش از همه‌ى انسانهاست.


    انتظار از نسل جوان
    عزیزان من! روح مبارزه و ایستادگى در مقابل دشمن، وقتى به طور کامل و سالم در شما قشر جوان باقى مى‌ماند که تقوا، بازگشت به خدا و جهاد اکبر در وجود و زندگى‌تان بگنجد. اگر ما به جوانان توصیه مى‌کنیم که طهارت، تقوا، استغفار، اجتناب از گناه، رو آوردن به خدا و توجه به معنویات را سرلوحه‌ى کارها قرار دهند، به این دلیل است که علاوه بر به همراه داشتن سعادت شخصى شما، کشور شما هم به جوانانى نیازمند است که بتوانند حقایق را درک کنند، در میدانها بایستند، توطئه‌ى دشمن را بشناسند و با آن مقابله کنند. دانشگاه، حوزه‌ى علمیه و محیط علمى و تحصیلى جاى این ایستادگى، مقاومت، هوشیارى و مبارزه است. این، انتظار از نسل جوان است.


    گره‌گشا
    نسل جوان، گره‌گشاى دوره‌هاى سخت و محنتهاى بزرگ است و وقتى وارد میدان مى‌شود - که الحمدلله امروز هم در میدان است - گره‌هاى ریز و سخت گشوده خواهد شد. جوانان ما، مؤمن و متدین و علاقه‌مند به کشورشان و علاقه‌مند به اسلامند و با سلطه‌ى امریکا و با سلطه‌ى بیگانه مخالفند. همین کارساز خواهد بود. این توطئه‌هایى هم که مى‌کنند و ترفندهایى هم که مى‌شود، اثرى ان‌شاءالله نخواهد بخشید. ان‌شاءالله که خداوند هم کمک خواهد کرد. حضرت بقیةالله ارواحنافداه هم ان‌شاءالله پشتیبان این راه و این کار و این جوانان خواهد بود.
    گفت و شنود در دیدار جمعى از جوانان به مناسبت هفته‌ى جوان 07/02/1377

     

    مسؤولیت عظیم نسل جوان
     بایستى کشور را به آن پایه‌اى که لازم است، برسانید. این، مسؤولیت عظیم نسل جوان روشنفکر تحصیلکرده‌ى این کشور است و شما برادران و خواهرانى که در این دانشگاه تحصیل کرده‌اید، تصور من این است که در این زمینه بار سنگینترى بر دوش دارید.
    بیانات در مراسم فارغ‌التحصیلى گروهى از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس 12/06/1377

     

    زیباترین و مبارکترین فصول دوران جوانى
    جوانان عزیز حضور در صحنه‌ى پرشور دانش‌اندوزى که از زیباترین و مبارکترین فصول دوران جوانى است، هنگامى که با مجاهدتهاى اسلامى و تلاش در راه گسترش فهم و معرفت درست دینى و سیاسى همراه باشد، یکى از برترین آمیزه‌هاى معنوى براى نسل جوان کشور را پدید مى‌آورد. اکنون شما این امتیاز بزرگ را دارید که در حال تحصیل علم، به آن فعالیت ایمانى نیز اشتغال جسته‌اید و مجموعه‌ى شما یکى از تشکلهایى است که به دانشگاه کشور، جلوه‌ى مضاعفى از بروز تواناییهاى معنوى و فکرى جوانان بخشیده است. این را قدر بدانید و این موجودى ارزشمند را هرچه مى‌توانید عمق و کیفیت دهید.
    پیام به مناسبت برگزارى دومین کنگره جامعه اسلامى دانشجویان 08/07/1377


    شما امیدهاى انقلاب و اسلامید
    جوانان عزیز! شما امیدهاى انقلاب و اسلامید. رفتار شما مى‌تواند این مملکت را در جهت شکوفایى، با سرعت به پیش ببرد. وقتى جوان مملکت هوشیارانه، با تدبیر، با حلم و با توجه به موقعیتها، حرف بزند و تصمیم بگیرد و عمل کند، کشور گلستان خواهد شد. وقتى هیجانات کور، پا وسط بگذارند، دشمن فورا استفاده خواهد کرد. بارها گفته‌ام، باز هم تکرار مى‌کنم؛ من معتقدم که جوان مملکت بایستى در همه‌ى میدانها حضور و آمادگى داشته باشد؛ منتها با انضباط.
    بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان به همراه اقشار مختلف مردم 21/04/1378

     

    تصمیم‌گیرى و نوع استنتاج از یک حادثه
    جوانى را فرض کنید که در خانواده‌ى مرفهى زندگى مى‌کند و هیچ مشکلى برایش نیست؛ براى خوابیدنش تخت دارد، براى مطالعه‌اش میز دارد، براى رفت و آمدش اتومبیل دارد، براى وقت گرمایش کولر و براى وقت سرمایش چه و چه دارد و وقت ناهار، برایش غذا را مى‌آورند. اگر این شرایط در این جوان، این تأثیر را بگذارد که او را تنبل، بیکاره و بى‌همت کند و بدون این‌که بتواند تواناییهاى خودش را شناسایى کند، بار بیاورد، این زندگى راحت، براى او یک بلاست؛ چون اگر این وضعیت را در آینده‌ى زندگیش اصلاح نکند، دچار بدبختى خواهد شد و زندگى بدى خواهد داشت. پس تصمیم‌گیرى بعدى و نوع استنتاج از یک حادثه، مى‌تواند براى انسان، تعیین کننده باشد.
    بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان مجروح در کوى دانشگاه 04/05/1378

     

    چشم ایران عزیز به تلاش جوانان
    ایران عزیز براى رسیدن به هدفهاى بزرگى که به‌برکت انقلاب اسلامى در برابر او ترسیم شد، چشم به تلاش جوانان در عرصه‌ى علم و معرفت دوخته است، و بدون آن، فروغ خودباورى و استقلال ملى که در طول دو دهه از انقلاب همواره راهگشاى ملت و دولت ما در گذرگاههاى دشوار بوده است، به ضعف خواهد گرائید.
    پیام به مناسبت بازگشایى دانشگاه‌ها 06/07/1378

     

    نیاز این لحظه‌ى تاریخ را بشناسید
    بنده همیشه این جمله را به دوستانم تکرار مى‌کردم؛ الان هم به شما مى‌گویم که هر انسانى باید تلاش کند، نیاز لحظه را بشناسد و آن را برآورده کند. اگر نیاز این لحظه‌ى تاریخ را نشناختید و آن را برآورده نکردید و فردا فهمیدید، کار گذشته و دیر شده است؛ مثل یک خط تولید که همین‌طور حرکت مى‌کند و تکنسینها و کارگران و مهندسان و متخصصان در جاى خودشان قرار گرفته‌اند. وقتى این ابزار جلو شما مى‌رسد، اگر کارى را که باید انجام دهید، انجام ندادید، دیگر از دست رفته است؛ ابزار بعدى یک چیز دیگر است. تاریخ و زمان و نیازهاى جامعه این‌طورى است؛ و این آن چیزى است که جوان - بخصوص دانشجو - از عهده‌ى آن برمى‌آید؛ مى‌تواند آن را بداند و مى‌تواند عمل کند؛ چون انرژى دارد؛ فعال است؛ چشمش باز است؛ ذهنش باز است؛ آینده هم متعلق به اوست؛ براى خودش هم کار مى‌کند.آینده متعلق به شماست.
    بیانات در دیدار از دانشگاه صنعتى شریف 01/09/1378

     



    روح الله تولایی ::: شنبه 88/9/21::: ساعت 9:0 صبح
    نظرات شما:
    موضوع:

    >> به پایگاه مجموعه رهنمود های موضوع بندی شده امام خامنه ای (مدظله العالی) بسیار خوش آمدید. خواهشمند است پیشنهادات و انتقادات سازنده و ارزشمند خود را برای ما به ایمیل زیر ارسال فرمایید: ruhollah1363@gmail.com

    > رهنمود های امام خامنه ای<<

    >>اشتراک در خبرنامه سایت<<
     


    >> درباره نویسنده سایت<<
    عنوان رهنمود: تبیین وظایف اجتماعی و سیاسی جوانان و دانشجویان - رهنمودهای امام خامنه ای
    روح الله تولایی
    رهسپاریم با ولایت تا شهادت


    >>محاسبه اوقات شرعی ایران <<

    >>لینک های دوستان<<
    >>سرویس پشتیبانی سایت<<